Chrystyna Siwak
31 Sty

PLACUSZKI JOGURTOWE ZE SKYREM I BORÓWKAMI

Składniki na dwie porcje:

- 2 jajka (100g)

- pół szklanki mąki jaglanej (100g)

- 2 łyżki ksylitolu (40g)

- pół łyżeczki proszku do pieczenia (2g)

- 1 mały kubek joguru naturalnego (200g)

- 2 łyżki oleju rzepaakowego (20g)

- 1 skyr nauralny (150g)

- 1 opakowanie borówek (125g)

 

Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajo, dodać ksylitol, połowę borówek i jogurt. Masę wymieszać i smażyć placki na oleju pod przykrywką na małym ogniu. Wyłożyć na talerz, posmarować skyrem i posypać borówkami.

 

1 porcja (7 placków z dodatkami):

473 kcal

Węglowodany 61g

Białko 24g

Tłuszcze 17g

Twój komentarz




POKAŻ