Chrystyna Siwak
13 Sty

KREMOWE CIASTO Z MALINAMI

Składniki: 

Maliny - 1 opakowanie (125 g)

Ciastka francuskie - 1 opakowanie (200 g)

Jogurt skyr naturalny - 2 kubki (300 g)

Ksylitol - 8 łyżek (80 g)

Ricotta - 4 opakowania (1 000 g)

Woda - pół szklanki (110 g)

Żelatyna - 3 łyżki (30 g)

Przepis:

Ricottę wymieszać mikserem z ksylitolem i skyrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i bardzo powoli wlewać do masy z ricotty cały czas miksując. Połowę ciastek ułożyć na dnie naczynia, przełożyć połową masy. Ułożyć drugą warstwę ciastek i masy. Udekorować owocami. Schłodzić w lodówce.

Twój komentarz




POKAŻ