Chrystyna Siwak
31 Marz

Pieguski owsiane z orzechami włoskimi i czekoladą

Czekolada gorzka - 3 kostki (15 g)

Składniki: (6 sztuk)

Jajo - 1 sztuka (50 g)

Ksylitol- -2 łyżeczki (8 g)

Orzechy włoskie - 3 sztuki (12 g)

Płatki owsiane (lub mąka owsiana) - 5 łyżek (50 g)

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane zbindować w blenderze. Czekoladę i orzechy posiekać nożem. Do zblendowanych płatków dodać jajo, ksylitol, posiekane orzechy i czekoladę. Całość wymieszać. Na blasze wyłożyć ciasteczka, wygodnie jest użyć do tego celu foremki bez dna. Piec w piekarniku około 15 min w 170 stopniach.

Twój komentarz




POKAŻ