Chrystyna Siwak
13 Luty

Pstrąg łososiowy, pieczone ziemniaczki i groszek

Składniki na 1 porcję:
 pstrąg łososiowy 120g
 2 duże ziemniaki
 1/3 słoiczka groszku
 1 łyżeczka oleju rzepakowego
 1 łyżeczka masła
 2 plastry cytryny
 przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czerwona papryka
 sos czosnkowy 2 łyżki(
 


Ziemniaki obrać, pokroić w łódeczki i wyłożyć na papierze do pieczenia. Skropić łyżeczka oleju, posypać solą, pieprzem i wymieszać. Piec ok. 15-20 min. następnie przyprawić jeszcze ziołami i papryką. Na blachę obok ziemniaków wyłożyć rybę, lekko posolić i przyprawić pieprzem oraz ułożyć plastry cytryny. Piec ziemniaki i rybę ok. 15 min. W międzyczasie poddusić groszek na maśle. U mnie masło z dodatkiem ziół i czosnku.

Twój komentarz




POKAŻ