GOFRY: Składniki na 2 porcje:
Jajo - 1 sztuka (50 g)
Ksylitol - 2 łyżki (20 g)
Mąka jaglana - 6 łyżek (72 g)
Mleko - 8 łyżek (80 g)
Olej rzepakowy - do posmarowania gorfrownicy (1 g)
Soda oczyszczona - szczypta (1 g)
KREM RICOTTA:
ricotta - pół opakowania (125g)
ksylitol - 1 łyżka (10g)
maliny - do dekoracji ( 1 opakowanie 125g)
Sposób przygotowania:
Do miseczki przesypać mąkę, ksylitol i sodę oczyszczoną. Wymieszać, wbić jajo i dodać mleko. Całość wymieszać i smażyć gofry w gofrownicy posmarowanej olejem.
Ricottę wymieszać z ksylitolem.
Gotowe gofry posmarować ricottą i udekorować malinami.
Smaczniego :))
Twój komentarz