Chrystyna Siwak
27 Paź

OWSIANKA Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ I ORZECHAMI

Składniki:

Płatki owsiane 5 łyżek (50 g) 
Mleko krowie/sojowe 1 szklanka (250 g) 
Gruszka średnia sztuka (160g) 
Imbir mielony szczypta (1g)
Cynamon pół łyżeczki (1,5g) 
Miód łyżeczka (12g) 
Orzechy laskowe 5 sztuk (10 g) 
Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)

Sposób przygotowania:

Płatki przygotować zalewając ciepłym mlekiem, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami.

Twój komentarz




POKAŻ