Chrystyna Siwak
12 Paź

Sałatka dyniowa z serem pleśniowym

Skłądniki na dwie porcje:

- dynia hokkaido - pół sztuki

- orzechy włoskie - 10 sztuk

- ser pleśniowy - pół sztuki 

- oliwa z oliwek - 2 łyżki

- sól, pieprz, suszony tymianek

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Dynię dokładnie myjemy, przecinamy na pół i łyżką wyciągamy ze środka pestki. Następnie dynię kroimy w kostkę. Dynię układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut. Upieczoną dynię wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do miski. Posypujemy całość orzechami włoskimi i pokruszonym serem pleśniowym. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ