Chrystyna Siwak
09 List

SEROWA CHMURKA

Składniki:

15 dag płatków owsianych błyskawicznych

2 łyżki miodu

6 dag masła

1/2 granata

1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Masa serowa:

50 dag mielonego chudego twarogu

1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego

1/2 szklanki cukru

7 łyzeczek żelatyny

1/2 laski wanilii

Sposób przygotowania:

1. masło roztopić, dodać płatki i miód, wymieszać i wyłożyć na spód wyścielonej wcześniej tortownicy, wyrównać i docisnąć

2. Przygotować masę. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie , połączyć z jogurtemnatyralnym. Ser zmiksować z cukrem. dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.

3. masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną i ostudzoną czekoladą oraz granatem lub truskawkami.

 

Twój komentarz




POKAŻ