Składniki:
Cebula - 1 średnia sztuka (75 g)
Cukinia - 1 sztuka (600 g)
Nasiona słonecznika - 3 łyżki (30 g)
Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
Brokuły - 1 sztuka (500 g)
Czosnek - 2 ząbki (8 g)
Jogurt naturalny - 1 mały kubek (150 g)
Ser Feta - pół kostki (100 g)
Sól - 1 szczypta (0,2 g)
Pieprz czarny mielony - 1 szczypta (0,2 g)
Majonez - 1 łyżka (25 g)
Ulubione zioła - pół łyżeczki (3 g)
Przepis:
Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Cukinię pokroić w półksiężyce i podsmażyć z cebulą na oleju. Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Składniki ostudzić, fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Posypać uprażonymi nasionami słonecznika.
Twój komentarz