Chrystyna Siwak
12 Kwie

SAŁATKA BROKUŁOWA

Cała sałatka to 913 kcal 🙂

 

 

Składniki:

Cebula - 1 średnia sztuka (75 g)

Cukinia - 1 sztuka (600 g)

Nasiona słonecznika - 3 łyżki (30 g)

Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)

Brokuły - 1 sztuka (500 g)

Czosnek - 2 ząbki (8 g)

Jogurt naturalny - 1 mały kubek (150 g)

Ser Feta - pół kostki (100 g)

Sól - 1 szczypta (0,2 g)

Pieprz czarny mielony - 1 szczypta (0,2 g)

Majonez - 1 łyżka (25 g)

Ulubione zioła - pół łyżeczki (3 g)

 

Przepis:

Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Cukinię pokroić w półksiężyce i podsmażyć z cebulą na oleju. Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Składniki ostudzić, fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Posypać uprażonymi nasionami słonecznika.

Twój komentarz




POKAŻ