Chrystyna Siwak
14 Marz

PUSZYSTE PLACUSZKI Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI

           

    

 

Jajo - 2 sztuki (100 g)

Jogurt naturalny - 1 kubek (200 g)

Jogurt skyr naturalny - 1 kubek (150 g)

Powidła śliwkowe - 4 łyżeczki (80 g)

Ksylitol - 4 łyżeczki (20 g)

Mąka jaglana/pszenna - pół szklanki (80 g)

Olej rzepakowy - 2 łyżki (20 g)

Proszek do pieczenia - pół łyżeczki (2 g)

 

Przepis:

Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jaja, dodać ksylitol i jogurt. Masę wymieszać i smażyć placki na oleju na złoty kolor. Wyłożyć na talerz, udekorować skyrem i powidłami śliwkowymi.

Twój komentarz




POKAŻ