Chrystyna Siwak
21 Gru

Pulpeciki z indyka w kremowym sosie

Pomysł na szybki obiad. Pulpeciki najlepiej podawać z makaronem lub ulubioną kaszą.
Składniki:

-mięso mielone z indyka - 1 opakowanie
-olej rzepakowy - 1 łyżka

-włoska mieszanka warzyw na patelnię - 1 opakowanie

-serek do smarowania light (np. Philadelphia) - 4 łyżki

-czosnek - 2 ząbki

-przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka suszona, suszone pomidory

Sposób przygotowania: 

Mięso przełożyć do miski, wycisnąć czosnek oraz dodać przyprawy. Całość ugnieść i uformować kuleczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pulpeciki, następnie przełożyć je na talerz. Na patelnię wysypać mrożone warzywa, przyprawić. Gdy warzywa będą miękkie, dodać do nich pulpeciki i dusić chwilę pod przykryciem. Na koniec dodać serek śmietankowy aby sos był kremowy. W razie potrzeby dodać trochę wody.

 Podane składniki są na 3 porcje a całość ma 882 kcal, 98,3g białka, 45,4g tłuszczu i 21,4g węglowodanów. 
Wartości odżywcze 1 porcji:
294 kcal
B 31,3g
T 15,1g
W 7,1g

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ